Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Airbus ...


Η ιστορία έχει – εν περιλήψη - ως εξής:


Δύο αεροσκάφη Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής, πωλήθηκαν για 4,2 εκατομμύρια δολάρια από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτή ήταν η τρίτη απόπειρα πώλησης, ενώ η πρώτη είχε γίνει στα τέλη του 2011 αντί 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τεχνική επιθεώρηση των δύο αεροπλάνων έδειξε βλάβες στους κινητήρες και τελικά η τιμή είχε κλείσει στα 9 εκατ. δολάρια ανά αεροσκάφος. Αλλά αυτή η σύμβαση κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο την απέρριψε τον Σεπτέμβριο του 2013.  Το κόστος συντήρησης και ελλιμενισμού των δύο αεροπλάνων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» άγγιζε το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, με αποτέλεσμα την παράπλευρη απώλεια άλλων 4-5 εκατομμυρίων στο μεσοδιάστημα. Δεν τα λες και λίγα.

Σύσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση,  χρησιμοποιεί αυτή την ιστορία ως δείγμα της ανικανότητας του (ανίκανου, πράγματι) ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει, επειδή φώναζε τότε εναντίον της συμφωνίας! Αυτοί σταμάτησαν την συμφωνία! Ορισμένοι, μεγαλόθυμα προσθέτουν ότι φταίει και το Ελεγκτικό Συνέδριο που ακύρωσε την συμφωνία.

Πάτε καλά ωρέ παιδιά; Ποιος ήτανε κυβέρνηση τότε; 

Από το 2009 μεχρι το τελος του 2011 στην κυβέρνηση ήτανε ο Γ.Α.Π. και έκλεισε την συμφωνία για 40 εκατομμύρια δολάρια. Πάμε παρακάτω.

Από το 2012 και μετά, κυβέρνηση ήτανε Παπαδήμος Πικραμένος –Σαμαροβενιζέλος. Σε αυτό το διάστημα, όλες αυτές οι κυβερνήσεις στάθηκαν ανίκανες να ολοκληρώσουν την αρχική συμφωνία, αλλά ακόμα και να παρουσιάσουν μια σωστή τροποποιημένη συμφωνία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με συνέπεια το Ελεγκτικό Συνέδριο να την απορρίψει.

Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να σκεφτείτε την ανικανότητα αυτών των κυβερνήσεων του 2012-2013-2014; Μήπως αυτοί είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι που δεν φτιάξανε μια συμφωνία που να μπορεί να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και μετά επί δύο ακόμα χρόνια δεν κάνανε άλλη συμφωνία;

Μα, θα μου πείτε, φώναζε ο ΣΥΡΙΖΑ! Ε, και; Αντιπολίτευση ήτανε, καραγκιόζηδες λαϊκιστές ήτανε (και είναι) και φώναζαν. Περίεργο είναι; Η κυβέρνηση είναι για να κυβερνά, και η αντιπολίτευση για να φωνάζει. Αν δεν το έχετε εμπεδώσει αυτό, να κάτι που μπορείτε να μάθετε φίλτατοι απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. #Παραιτηθήτε εσείς, μεσοπρόθεσμο αυτοί.

Έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι καλύτερα άλλα τρία χρόνια Σύριζα, γιατί οι άλλοι που "ξέρανε από διαχείριση της εξουσίας", σε αντίθεση με τον Ερασιτεχνικό Θίασο Εφαρμοσμένου Σουρεαλισμού που είναι σήμερα στην κυβέρνηση, όχι μόνον ήτανε συγκρίσιμα άχρηστοι, παραμένουν συγκρίσιμα άχρηστοι και λαϊκιστές, αν και ξεπεράσανε το στάδιο της Aρχέγονης Προβιοτικής Σούπας (Ζάππεια) και βρίσκονται στο στάδιο της Καινοζωικής περιόδου, όπου πλησιάζει η εξαφάνιση της μεγαφάουνας. Αλλά αυτή είναι απλά η αισιόδοξη άποψη.